Бициклистичка кацига

- May 09, 2017 -

Амерички потрошачки комитет за заштиту потрошача (ЦПСЦ) је средином 70-их година прошлог века изнео критеријум против удара бициклистичке кациге и чврсту силу појасева. Параметри пројекта, као што су СНЕЛЛ фондација, Национални биро за стандарде Сједињених Држава и Америчка академија за испитивање материјала представљени су према различитим институцијама. У то доба, само једна лагана моторна кацига испунила је овај критеријум. Међутим, бициклисти одбијају да носе такве шлемове јер су тешки и прозрачни.


Због тога је компанија Белл Бикер први развила ЦПСЦ стандардну бициклистичку шлему, направљен је од пластике АБС пластике, умотане у полистиренску пену. Касније ажурирани шкољки ПВЦ материјали и материјали од поликарбоната са цијенама цијенама знатно смањују тежину кациге. Уопштено говорећи, бициклистичке кациге могу издржати бар два процеса удара, први пут и други бициклисти или кола су се сударали, други пут вози бициклиста и пада на судар, а ти материјали имају добар пуферски ефекат на два удара.


Од доласка бициклистичких кацига, облик је претрпео многе промене. Округла кацига је већ застарјела, кацига је сада мања, а вентил има велику промјену, а ефекат хладне вентилације је такође у складу са аеродинамичким принципом.

  • МЈ-902 МТБ сијалица са задњим светлима, ЛЕД фарови и таиллигхт комбо
  • МЈ-906 Топ Моунтаин Бике ЛЕД светлосни сет, бициклистички фарови и торса за вожњу ноћу
  • Еагле 700 Фронт Бицицле Лампс, Бициклистичка лампа за бициклисте
  • МС-622Т Задње светло задње светло за бицикле или кацигу
  • МЈ-819 Смарт УСБ ЛЕД задње светло за задње светло за ваш бицикл
  • МС-622 УСБ пуњива лампица за упозоравање на бицикл за децу, испод 50 година за дечији буџет

Srodni proizvodi